top of page

Het legendarische verhaal van Freddie en Queen wordt opnieuw tot leven gebracht door de pen van een van de meest prestigieuze Italiaanse schrijvers.
Een spektakel in het spektakel waarin VIDEO, MUZIEK en VERHAAL worden vervlochten tot een crescendo van emoties vanaf het begin bij A Night at the Opera, tot Live Aid in Wembley.

Met een speciale bijdrage van Katia Ricciarelli.

 

“IS THIS THE REAL LIFE? IS THIS JUST FANTASY”  

 

“Is dit het echte leven of is het fantasie?” Zo begint het bekendste lied van Queen, de ongelofelijkste gok uit de geschiedenis van de rockmuziek. Er zit van alles in, flarden hard-rock, pop, glam, opera, barok, theater, de existentiële angsten van de mens, outcasts, goden en onderwereldgoden.
En toch is, zelfs drieënveertig jaar na de verschijning, nog niemand erin geslaagd het geheim van de betekenis van het lied te onthullen en de mechanismen van het succes ervan ten volle te begrijpen.
Meer nog dan een lied is het een monster, een soort Frankenstein die wordt geschapen en gezongen door een lelijk eendje dat is veranderd in een god, en wordt gespeeld met een uitzonderlijke gitaar, gesneden uit een openhaardblok, net zoals dat met Pinokkio gebeurde.
Misschien is dat nu juist het geheim van Queen: dat ze erop hebben gegokt om op twee niveaus te blijven staan, met het ene been op aarde en het andere in de wereld van de verhalen.
Er zitten geen sociale boodschappen in hun liederen, maar toch zijn ze ook nu nog krachtig,
fascinerend, geloofwaardig, en volstrekt niet ingehaald door de werkelijkheid. Het is steeds hun kunst geweest om een verhaal op te voeren… romantisch, melancholisch, ironisch, hartverscheurend, vrolijk, sensueel en grensoverschrijdend. Om ze te begrijpen heb je niets aan je verstand, je moet je alleen overgeven aan hun buitengewone verteltalent… van de platen, tot hun live-concerten, tot hun levens, in het bijzonder dat van Freddie. 
Queenmania, de veelgeprezen en populaire tribute band van Queen, keert terug met een voorstelling die de grenzen van een concert verlegt en presenteert Queenmania Rhapsody, een nieuw spektakel waarin muziek, visuele betoveringen en vertelling (onder de regie van Daniele Sala) samenkomen in een zeer theatrale formule, een echte pop-rapsodie die wordt bevolkt door katten, lelijke eendjes, betoverde gitaren, verwende koninginnen en een schatkist aan liederen die je hart openbreken bij elke noot en ons de illusie geven dat we “voor altijd kunnen leven”.

bottom of page